NEMLİ BETON NASIL KURUTULUR

NEMLİ BETON NASIL KURUTULUR

Nemli Beton Nasıl Kurutulur nemli beton tabi ki en etkin olarak beton kurutma cihazı ile yapılmalı istenilen beton kurutma değerini doğru olarak bulmasını sağlamaktır.
Betonun kendi kendine kurumasını yani doğal kurumayı beklemek yapılabilecek en büyük yanlışların başında gelmektedir.
Beton nemi alma işini ise günümüzde kurutma cihazı adı verilen bir cihaz yardımıyla çok kısa sürede ve zahmetsizce yapılabilmektedir.
Firmamız beton kurutma cihazlarını kiralamakta olup, beton kurutma cihazı adresinize kadar getirilmekte ve gerekli kullanım bilgileri ile püf noktaları verilmektedir.
İnşaat yapım aşamasında her ne kadar sudan faydalanılıyor olsa da ilerleyen dönemlerde yani beton tamamen formunu bulduğunda su kesinlikle istenmeyen bir materyal olarak dikkat çekmektedir.
Betonun formunu bulmasının ardından su ile birleşmesi betonda ıslaklıklar meydana gelmesine ve betonun içinde bulunduğu durumu etkilemesine sebep olmaktadır.
Bu sebeple betonda bir ıslaklık ve nemlenme fark edildiği anda hemen önlem alınmalı ve görmemezlikten gelinmemelidir.
Bu durum betonun işlevini yerine getirebilmesi ve beton üzerine uygulanacak olan uygulamaların işlevlerinin sağlıklı bir şekilde yerine getirebilmesi için son derece önemlidir.
Beton nemi kurutma işleminde kurutma cihazı dışında farklı yöntemlerin kullanılması betona zarar vermesinin yanı sıra tamamen zaman kaybı olacak ve yapılacak pek çok işin geç yapılmasına ve dolayısıyla inşaatın teslim tarihinin uzamasına sebep olacaktır.
Beton sadece inşaat halinde nemlenmemektedir. Beton yapım aşamasında tam anlamıyla iyi kurutulmadan üzerine uygulanan materyaller yüzünden de nemlenme yapabilmektedir.
Ya da dış etkenler dediğimiz aşırı yağmur, kar ve tipiye maruz kalan betonarme yapılar zamanla nemlenme ve ileri düzeyinde ise rutubetlenme sorunları ile karşı karşıya kalabilmektedir.
Bu tarz bir durum ile karşılaşıldığında öncelikle sorunun nereden kaynaklandığı bulunmalı ve sonrasında bu sorun çözüme kavuşturulmalıdır.
Bu sorunun çözüme kavuşturulmasının ardından nemlenme olayının yaşandığı alan kurutma cihazı ile sağlıklı ve kontrollü bir şekilde kurutulmalı sonrasında ise kurutulan alan tamamen kazınarak yeniden sıva ve beton atma işlemleri yapılmalıdır.
Bu işlemlerin ardından kurutma cihazı ile çok daha kontrollü ve seri bir şekilde yeni atılan beton ve sıva kurutulmalıdır.
Nemli beton nasıl kurutulur sorusuna verilebilecek en iyi cevap tartışmasız olarak kurutma cihazı ile kurutulur olmalıdır.
Kurutma cihazı yardımı ile kurutulmayan betonarme yapılar ilk başta kurumuş olarak gözlemlenmekte olsa da zamanla betonun kurumadığı ortaya çıkmakta ve yaşanan en küçük bir sorunda bile nemlenme ve rutubetlenme sorunları ortaya çıkmaktadır.
Kurutma cihazının konumlandırıldığı alan kurutma işlemi yapılırken son derece önem teşkil etmektedir.
Doğru alanda doğru yerde ve doğru şekilde konumlandırılmamış olan kurutma cihazlarından tam anlamıyla randıman alabilmek mümkün olmamaktadır.
100 metre uzaklıktan bile üstün üfleme gücünü verebilme kapasitesine sahip olan kurutma cihazı beton atma işleminin hemen ardından vakit kaybedilmeden betonarme yapıya uygulanmalı ve kurutma işlemi hemen yapılmalıdır.
Nemli beton kurutma cihazı son derece güvenli olup her türlü inşaat ve hava koşulunda çalışabilir şekilde tasarlandığından dolayı rahatlıkla kullanılabilmektedir.
Ayrıca yüksek alanlarda yapılacak olan nem kurutma çalışmaları için taşınabilir özelliği ile de tercih edilebilecek bir cihaz olarak dikkat çekmektedir.
Nemli beton nasıl kurutulur sorusuna verilecek tek cevap olan kurutma cihazı kullanımı için firmamız ile bağlantıya geçmeniz, kurutma yapacağınız alanının büyüklüğü ve adresinizi vermeniz yeterli olacak ve kurutma işleminiz tahmin ettiğiniz süreçten çok daha kısa süre içerisinde kurutma işleminiz gerçekleştirilecektir.

Nemli Beton Nasıl Kurutulur

Yorumlar

  1. Nemli Beton Nasıl Kurutulur | Beton Kurutma | NEMTEK KURUTMA
    Nemli Beton Nasıl Kurutulur nemli beton tabi ki en etkin olarak beton kurutma cihazı ile yapılmalı istenilen beton kurutma değerini doğru olarak bulması sağlar

    https://www.betonkurutma.com/blogdetay/9/nemli-beton-nasil-kurutulur

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

İNŞAAT KURUTMA

EDİRNE BETON NEM ALMA FİRMASI - NEMTEK

KİRALIK BETON NEM KURUTMA CİHAZI