BETON KURUTMANIN YARARLARI

BETON KURUTMANIN YARARLARI

Beton kurutmanın yararları olması için mutlak suretle bir beton kurutma cihazından #betonkurutma için faydalanılması gerekmektedir.
Kurutma cihazından faydalanılmadan yapılan kurutma işlemleri hem başarısızlıkla sonuçlanacak hem de zaman kaybı yaratarak inşaatın geç teslimine sebep olacaktır.
Betonu kurutma işleminde teknolojinin günümüzdeki kadar gelişmediği dönemlerde kullanılan yöntemler günümüzde de bazı kesimlerce uygulanmaya devam etmektedir.
Bu yöntemlerden en bilineni ise betonun kendi kendine kurumasını beklemek ve betonu kurumaya bırakmak olmaktadır.
Bu sebeple genelde yaz aylarında inşaat sektöründe canlılık olmaktadır. Yaz aylarında kavurucu güneşin kendisini göstermesiyle betonu kurutma işlemi bu sıcaklıktan faydalanılarak yapılmaktadır.
Ancak bu yöntem yapının tamamının eşit sıcaklıkta bir ısıya maruz kalmasını sağlayamadığı için ilerleyen dönemlerde pek çok sorunu da beraberinde getirmektedir.
Ayrıca bu şekilde bir kurutma yöntemi oldukça uzun sürmekte ve bu durumda inşaatın teslim süresini oldukça uzatmaktadır.
Bu kadar olumsuz durum bir araya geldiğinde ise beton kurutmanın yararlarından çok zararları ortaya çıkmakta ve bu durum kişilerde yanlış algılamalara sebep olmaktadır.
Oysaki betonu kurutma işinin yapılması için artık günümüz teknolojisinin bize bir armağanı olan kurutma cihazından faydalanmak izlenmesi gereken tek yol olmalıdır.
Kurutma cihazı aracılığı ile betonu kurutma işlemini çok kısa sürelerde yapabileceğiniz gibi sağlıklı ve kontrollü bir şekilde de yapmanız mümkün olmaktadır.
Kurutma cihazının yüksek üfleme gücü, hiç durmadan çalışabilme özelliği sayesinde betonu kurutmanız artık çok zor bir iş olmaktan çıkacak ve gerçekten betonu kurutmanın faydalarını gözle görebilir şekilde fark edebileceksiniz.
Betonu kurutmanın faydaları arasında sayabileceğimiz bir diğer madde ise betonun üzerine uygulanacak olan diğer materyallerin sağlıklı bir şekilde işlevlerini yerine getirebilmesi maddesidir.
Eğer sağlıklı ve kurutma cihazı kullanılarak bir kurutma işlemi gerçekleştirildiyse bu betonun üzerine uygulanacak olan yalıtım malzemesi, badana, boya vs. gibi diğer uygulamalarda işlevlerini yerine getirebilecekler ve binanızın gerek içi gerekse dışı son derece korunaklı ve görsel anlamda güzel bir görüntüye sahip olacaktır.
Ancak kurutma işleminin yanlış yapılması ya da hiçbir şekilde yapılmaması yaş ya da nemli beton olarak tabir edebileceğimiz betonun üzerine uygulanacak olan diğer uygulamaların işlevlerini yerine getirememesini sağlayacağı gibi aynı zamanda betona zarar vererek içten içe çürümesine de sebep olmakta ve böylece rutubetlenme denilen olay ile karşı karşıya kalınabilmektedir.
Beton nemi kurutma işlemi bu tarz olaylara mahal vermeden yapılması gereken bir işlemdir.
Beton nemi sadece inşaat halinde olan binalarda değil aynı zamanda yaşam alanı olarak kullanılmakta olan binalarda da sıkça rastlanmakta olan bir olaydır.
Yaşam alanı olarak kullanılmakta olan binalarda beton nemi bazı durumlarda iç etken bazı durumlarda ise dış etkenlerde kaynaklanmaktadır.
İç etken olarak değerlendirebileceğimiz durumlar beton içerisinde bulunan su borularında meydana gelen bir kaçak, betonun aşırı ısınması ya da aşırı soğuması olarak adlandırılırken, dış etkenler ise daha çok yağmur, kar, fırtına gibi doğa olayları ile kavurucu sıcakların beton üzerinde bulunan nemi yükseltmesiyle meydana gelmektedir.
Yaşam alanı olarak kullanılan yapılarda beton kurutmanın yararları öncelikle kaliteli bir yaşam sürdürebilmeyi, nemin ve rutubetin oluşturduğu kötü koku ve kötü görüntüyü engellemeyi sağlamaktadır.
Bir başka yararı ise betonun iç kısmında bulunan yalıtım malzemelerinin işlevlerini sağlıklı bir şekilde yerine getirerek binanızın sıcak ve soğuk havalardan korunmasına ve ısınma giderlerinizin düşmesine yardımcı olmaktadır.
Beton kurutma cihazı kullanılarak yapılacak olan kurutma işlemlerinde dikkat edilmesi gereken en önemli husus, eşit bir şekilde ısının dağılmasını sağlamaktır. Bu şekilde yapılacak bir kurutma işlemi için ise kurutma cihazının doğru bir şekilde konumlandırılması gerekmektedir.
Beton kurutmanın yararları içerisinde sayabileceğimiz en önemlilerini saydık. Beton kurutma makinesi satış ve kiralamasını yapmakta olan firması olarak beton kurutma işlemini yaparken mutlak suretle beton kurutma makinesi kullanılmasını tavsiye etmekteyiz.

BETON KURUTMANIN YARARLARI

Yorumlar

  1. Beton Kurutmanın Yararları | Beton Kurutma | NEMTEK KURUTMA
    Beton kurutmanın yararları olması için mutlak suretle bir beton kurutma cihazı olması ve beton kurutma bu durumda inşaatın teslim süresini oldukça kısaltmakta.

    https://www.betonkurutma.com/blogdetay/6/beton-kurutmanin-yararlari

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

İNŞAAT KURUTMA

KİRALIK BETON NEM KURUTMA CİHAZI

İSTANBUL BETON KURUTMA HİZMETİ - NEMTEK