BETON KURUTMANIN FAYDALARI

BETON KURUTMANIN FAYDALARI

Beton Kurutmanın Faydaları olarak birinci sırada sayabileceğimiz fayda, yaşam alanı olarak kullanmakta olduğumuz binalarımız da nemlenme ve rutubetlenme olaylarının yaşanmasını neredeyse sıfıra indirmesidir.
Beton nemi kurutma bir yapının yapılma aşamasındaki en önemli aşamalarından birisidir. Kurutma işlemi yapılırken inşaat içerisinde başka bir iş yapılmamasından ve sadece kurutma işine yoğunlaşılmasından kurutmanın ne kadar önemli olduğu anlaşılabilmektedir.
Beton nasıl kurutulur sorusuna ise halk arasında verilebilecek pek çok cevap bulunmaktadır. Ancak halk arasında bilinen ve uygulanan bu yöntemlerin hemen hepsi ilerleyen dönemlerde betonda farklı hasarlar olmasına ve nemlenme sorunu ile karşı karşıya kalınmasına sebep olmaktadır.
Aslında bu soruya verilebilecek tek bir cevap vardır betonun kurutulmasında kullanılacak olan cihaz

beton kurutma

cihazı olmalıdır. Bu cihaz sayesinde beton hem sağlıklı hem de kısa süre içerisinde kurutulabilmektedir.
Beton kurutma cihazı yüksek üfleme gücü ve tükenmek bilmeyen enerjisi ile en geniş alanlarda bile çok kısa sürede kurutma gücüne sahiptir.
Geçmişte betonların kuruması için uygulanan bazı yöntemler sonrasında betonlarda nemlenme, rutubetlenme ve bunlara bağlı olarak deformasyonlar meydana gelmekteydi.
Tüm bu sorunlara neden olan yanlış beton kurutma taktikleri olduğu gibi bu taktikleri uygulayabilmek için hem zaman hem de para gerekiyordu.
Ancak günümüzde teknolojinin bizlere bir armağanı olan beton kurutma cihazı sayesinde zamanınızda paranızda artık cebinizde kalıyor ve inşa ettiğiniz bina uzun yıllar boyunca yaşam alanı olarak sorunsuz bir şekilde kullanılabiliyor.
Kurutma cihazının bu denli başarılı olmasının ardındaki sır ise aslında bilinmeyen bir şey değil.
Kurutma cihazının diğer yöntemlerden tek farkı yaş olan betonu bir an önce kurutmak için eşit şekilde bir ısı enerjisini betonunun tamamına yaymak ve bunu hiç durmadan yapabilmek.
Betonu kurutmanın bizlere kazandırdığı tek şey elbette bu değil. Beton kurutma işlemi eğer sağlıklı bir şekilde kurutma cihazı kullanılarak yapılırsa betonun üzerine uygulanacak olan yalıtım malzemeleri de işlevini yerine getirmekte ve böylece yazın sıcağı kışın ise soğuğu daire içerisinde geçirmeyerek ısınma ve soğutma için ödediğimiz bedelleri aşağıya çekmektedir.
Beton nasıl kurutulmalı dendiğinde öncelikle betonu kurutabilecek kapasiteye sahip bir kurutma cihazı edinilmeli. Bunu belirleyebilmek için ise kurutulacak betonun metre kare olarak ne kadar bir alana sahip olduğunun bilinmesi gerekiyor.
Bu bilgi ışığında firmamız aracılığı ile satın alınacak ya da kiralanacak beton kurutma cihazı doğru yere konumlandırılmalı ve tüm alanı görebilecek bir yerde olmalıdır.
Beton kurutma cihazı 100 metre uzaklığa kadar etkili bir ısı verebilmekte olduğu için çok geniş alanlar belirli parsellere bölünmeli ve bu parseller eşit bir zaman aralığında ve eşit bir sıcaklık ile kurutulmalıdır.
Parsellerin biri diğerinden daha az ya da daha çok kurutulmamalıdır. Bir parselin az kurutulması demek bu parselde oluşan nemin çok kurutulan parsele kaymasına sebep olabilir ve sonrasında nem düzgün şekilde kurutulan parsele kayarak nemlenme olayı ile karşılaşılmasına sebep olabilir.
Bu yüzden eşit ve kontrollü bir şekilde kurutma cihazı kullanılarak beton kurutma işlemi yapılmalıdır.
Beton kurutmanın faydaları arasında sayabileceğimiz bir başka fayda ise binanın dış görünüş olarak çok daha güzel görünmesini sağlamaktadır.
Betonu kurutma işleminin sağlıksız yapılması binanın önce bir kısmının nemlenmesine sonra bu nemi tamamını etkisi altına almasına sebep olmaktadır.
Binanın tamamı nemin etkisi altında iken bu etki boyut değiştirmekte ve rutubetlenme olarak karşımıza çıkmaktadır.
İşte bu rutubetlenme bina üzerinde deformasyona sıva ve boya döküntülerine aynı zamanda da kötü bir kokuya sebep olmakta ve binanın görünüşü ciddi anlamda rutubetten etkilenmektedir.
Rutubet olmasını engelleyebilmek için betonu sağlıklı bir şekilde kurutmak ve kuruduğundan emin olduktan sonra üzerine badana boya gibi uygulamaları yapmak gerekmektedir.
Beton nem kurutmanın faydası günümüzde özellikle hepimizin yaşam alanı olarak kullanmakta olduğumuz ve hayatlarımızı sürdürdüğümüz binaların sağlıklı bir şekilde ve uzun senelere boyunca ayakta kalabilmesini sağlamakta ve küçük bakımlar ile ekstra masraflar çıkarmadan ilk günkü gibi kalmasına yardımcı olmaktadır.
Beton kurutmanın faydaları gerçekten gözle görülebilir faydalar sağlar. Özellikle beton kurutma cihazı kullanılarak betonun kurutulması bu faydaları çok daha gözler önüne sermekte ve binanın ömrünün uzamasına katkıda bulunmaktadır.

BETON KURUTMANIN FAYDALARI

Yorumlar

  1. Beton Kurutmanın Faydaları | Beton Kurutma | NEMTEK KURUTMA
    Beton kurutmanın faydaları gerçekten gözle görülebilir faydalar sağlar. Özellikle beton kurutma cihazı kullanılarak betonun kurutulması size zaman olarak önemli

    https://www.betonkurutma.com/blogdetay/1/beton-kurutmanin-faydalari

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

İNŞAAT KURUTMA

KİRALIK BETON NEM KURUTMA CİHAZI

İSTANBUL BETON KURUTMA HİZMETİ - NEMTEK