BETON KÜFÜ NASIL ÖNLENİR

BETON KÜFÜ NASIL ÖNLENİR

Beton küfü nasıl önlenir bu cevabın herkes tarafından tartışma konusu olmuş bu yöntemlerin pek çoğu denenmiş ve sonuç gözlemlenip tecrübe edinerek işe yarayıp yaramadığı öğrenilmiştir.
Beton küfü önleme çalışmalarının yapılabilmesi için öncelikle ortamın belirli aralıklar ile güneş ışığı görmesi şart olmaktadır.
Eğer güneş ışığı görmesi mümkün olmazsa bu alanda öncelikle nemlenme ve rutubetlenme meydana gelecek sonrasında ise nemlenmiş ve rutubetlenmiş alan küflenmeye başlayacaktır.
Küflenme gibi durumlardan kurtulabilmek için ortamı güneş ışığına çıkaramayacağımıza göre ortamı ısıtmak gerekecektir.
Ancak evlerimizde kullandığımız ısıtıcılar ile bu ısıtma işlemini yapmak sadece küflenmiş betonun yüzey kısmını kurutacak ve beton kısa süre içerisinde tekrar küflenerek bu kez daha büyük sorunları beraberinde getirebilmektedir.
Küf önleme cihazı dışında kullanılacak olan diğer cihazlar küfü önlemeye yardımcı olmayacağı gibi betonun formunu kaybetmesine neden olabilmekte ve bu durumların sonucunda beton kullanılamaz duruma gelebilmektedir.
Küflü beton üzerine herhangi bir işlem yapabilmek için öncelikle küfün betonun üzerinden arındırılması gerekmektedir.
Küf temizliği yapılırken küf kurutma cihazı dışında uygulanacak olan diğer yöntemler hem betona zarar vermekte hem de küfün havaya dağılmasına neden olduğu için farklı yerlere dağılmasına sebep olmaktadır.
Küf sadece belirli bir alanda olmamakta bir alanda meydana gelmekte ve rutubetten çok daha hızlı yayılarak tüm betonu ele geçirmeye çalışmaktadır.
Bu sebeple küf kurutma cihazı son derece dikkatli ve kontrollü bir şekilde kullanılmalı ve küf temizliği yapılırken kesinlikle dağıtılmamalıdır.
Küf sadece beton üzerinde değil aynı zamanda halı ve mobilyalar üzerinde de oluşabilmektedir.
Özellikle depo ya da bodrum gibi güneş ısı ve ışığından mahrum olan yerlerde duran halı ve mobilyalar çok kısa zamanda küflenme sorunu ile karşı karşıya gelebilmekte ve önlem alınmadığı takdirde küf kısa zaman içerisinde tüm eşyaları kullanılamaz duruma getirebilmektedir.
Bu gibi durumlarda beton küfü nasıl önlenir sorusuna verilecek en akıllıca cevaplardan birisi halı ve mobilyaları ısıtmak ve üzerlerinde bulunan küfü yoğunlaştırmak olacaktır.
Ancak bu ısıtma işlemi sıradan elektrikli ısıtıcılar, güçlü fanlar ya da saç kurutma makinesi gibi zayıf ısıtıcılar ile gerçekleştirilmemelidir.
Bu sebeple küf kurutma işlemi için mutlak suretle yüksek ısı gücüne sahip ve mobilyalarınızın derinliğine işleyerek küfü tek seferde ve dağıtmadan ortadan kaldırmaya yarayan küf kurutma cihazı kullanmak gerekmektedir.
Ancak cihazın gerçekten işe yarayabilmesi için küflenmiş alana doğru bir şekilde yerleştirilmesi küfün dağılmadan beton üzerinden uzaklaştırılmasını sağlamaktadır.
Beton küfü nasıl önlenir diye düşünmeye firmamızdan satın alacağınız ya da kiralayacağınız küf kurutma cihazlarımız ile son verebilirsiniz.
Firmamız aracılığı ile satın almasını ya da kiralamasını yapabileceğiniz küf kurutma cihazlarımız adresinize kadar teslim edilmekte ve uygulamalı olarak kullanımı hakkında bilgi verilerek çalışır bir şekilde tarafınıza teslim edilmektedir.
Küf kurutma işlemine ara vermeden ve hızlı bir şekilde devam edebilmek için tasarlanmış olan cihazlarımız uzun süre çalışabilme sürelerine dayanıklı şekilde tasarlanmışlardır.
Ayrıca zor alanlarda ya da yüksek yerlerde oluşan küfü ortamdan uzaklaştırabilmek için tekerlekli olarak tasarlanmış olan cihazlarımız taşınabilme özelliğine de sahiptir.
Cihazlarımız zorlu çalışma şartlarına ve zorlu hava koşullarına uygun şekilde tasarlanmış olduğundan dolayı özellikle güneş görmeyen depo ve bodrum gibi alanlarda rahatlıkla küf kurutma işlemini gerçekleştirebilmektedir.
Beton küfü önleme firması olarak hizmet vermekte olan firmamız ile irtibata geçtiğinizde ne kadar zorlu bir küfe sahip olsanız da çok kısa süre içerisinde bu küf sorunundan tecrübeli personellerimiz ve üstün üfleme gücüne sahip cihazlarımız ile siz değerli müşterilerimizi kurtarmaktayız.

BETON KÜFÜ NASIL ÖNLENİR

Yorumlar

  1. Beton Küfü Nasıl Önlenir | Beton Küfü Önleme | 530 959 93 30
    Beton küfü nasıl önlenir ve önleme yapılabilmesi için öncelikle ortamın belirli aralıklar ile güneş ışığı görmesi şart olmaktadır.yada beton kurutma cihazı olur

    https://www.betonkurutma.com/blogdetay/8/beton-kufu-nasil-onlenir

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

İNŞAAT KURUTMA

KİRALIK BETON NEM KURUTMA CİHAZI

İSTANBUL BETON KURUTMA HİZMETİ - NEMTEK